Direktlänk till inlägg 28 januari 2008
Här kommer en variant på semlor men dessa är ju lite "billigare"points mässigt.
15stora eller 30 små
2p liten 3p stor 225grader mitten av ugnen
50g margarin
21/2dl lättmjölk
1pkt jäst
1 1/4dl lättkesella
3/4dl vit baksirap
1/4tsk salt
8-9dl mjöl
Pensling
1äggula o 3msk lättmjölk
Fyllning
150g mandelmassa 3dl mellangrädde (max 27%)
Smölt margarin tillsätt mjölken o värm till 37%
smula jästen i en bunke o häll över mjölkblandningen.Rör om så att jästen löser sig.Blanda ner kesella,salt,sirap,o det mesta av mjölet.Arbeta till en smidig deg.Låt jäsa i 30min.Arbeta degen på mjölat bakbord o baka ut till runda bullar.Lägg på en bakplåtsklädd plåt låt jäsa i 30 min.Vispa äggula o mjölk pensla bullarna.Grädda mitt i ugnen i 6-8 min.
När bullarna sva,nat gröp ur lite inkråm o blanda med mandelmassan.
lägg i bullarna o på med grädden.
Mandelmassan är inräknad i det som står där uppe.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|