Direktlänk till inlägg 28 januari 2008
Detta recept har jag "lånat" utav Åse på 56kilo
SNABBA LAXEN
Detta receptet hittade jag i Allt i Hemmet för någon månad sedan och det har blivit en solklar favorit! Vi gör den minst 1 gång i veckan och så fort den norska laxen är billig så köper jag! Gör inte misstaget att köpa Medelhavslax, dels för att den är billigare och för att den är smalare (4% fett) du får precis vad du betalar för! Ingen smak!
Fetan, den syrliga yoghurten och timjan harmoniserar såååå bra ihop!
4 personer á 6.5 pts (lägg till för potatis, ris, bulgur etc)
4 bitar lax á 125 g (ca 10% fett)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g 10% feta
1 dl turkisk yoghurt (10%)
½ tsk timjan
Sätt ugnen på 225 grader. Förbered potatisen, eller riset eller vad du vill ha i och sätt på platta.
Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra.
Rör ihop yoghurt, feta och timjan med en gaffel och fördela ostsmeten på laxen.
Stek 12-15 min mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|